Čas namenjen za odbojko

Prišel sem v leta, ko sem spoznal, da se bo potrebno malo več gibati. Čeprav je moja služba stresn ain naporna in bi zvečer najraje padel na kavč in gledal filme, sem spoznal, da potrebujem gibanje. Seveda vsak najprej pomisli na fitnes. Meni fitnes res ni všeč in potreboval sem kar nekaj časa, daa sem sploh našel šport z katerim bi se ukvarjal. Tako sem slišal, da v našem kraju poteka rekreativna odbojka in se tako prijavil na prvo uro. 

Prišel sem prestrašen, ker nisem vedel, kako to poteka. Ko pa sem stopil v dvorano in videl dva znana obraza, sem bil prav vesel. Tudi oni so bili veseli mene in prvi dan sem igral solidno dobro. 

Ko sem prišel domov sem čutil utrujenost, a sem vedel, da je to zdrava utrujenost in da je prav, da je odbojka postala del mojih večerov. Lahko rečem, da smo bili skoraj vsi tam ravno zato, ker smo potrebovali gibanje in nismo za fitnes. Tako danes treniram že tretje leto in uživam v tej družbi. Postali smo pravi prijatelji, najboljše od vsega tega pa je to, da se počutim zdravega. Še pridejo dnevi, ko bi najraje otal doma, ampak dobro vem, da to ni dobro zame. 

Čas namenjen za odbojko

Človek se mora gibati, neprestano delati iste korake in iste gibe, ni prav. Človek potrebuje več gibanja.

Poiščite si svoj šport, ni samo fitnes, kraji imajo ogromno organiziranih športov v katere se lahko vpišete ravno vi, ki imate srednja leta. V srednjih letih je gibanje ključnega pomena, če želimo nadaljevati zdravo življenje.