Otroška postelja v otroški sobi

Odločitev, da mi strši naredijo novo sobo je bila nora. Komaj sem čakal, da bom imel novo sobo, tako sem si sam v trgovini s pohištvom izbral:

  • posteljo,
  • omaro,
  • mizo,
  • pisarniški stol,
  • tepih,
  • sliko,
  • luči….

Največ mi je pomenila nova postelja, kajti sedaj sem imel še kar majhno, čeprav sem bil star že 12 let. Večkrat sem rekel stršem, da mi je postelja premajhna, ampak me nista hotela slišati. Vedno sta mi govorila, da ko bomo zamenjali posteljo, bomo prenovili celo sobo. Dolgo sem to čakal in končno je prišel ta čas. Res sem bil vesel, da bo moja soba čisto nova in da bom končno lahko povabil prijatelje. Imel sem občutek, da imajo vsi lepšo sobo, kot pa jaz.

Otroška postelja v otroški sobi

Sedaj bo moja soba najlepša in z veseljem se bom v njej igral. Prej mi ni bila všeč postelja in tako sem večkrat ponoči prišel spat k staršem na sredino. Sedaj pa vem, da bom vedno spal v svoji postelji do jutra. Kako lepo je, ko dobiš novo sobo. Moja postelja je bila končno velika in široka. Najbolj pa mi je bila všeč vzmetnica, ker je bila bila mehka. Moji so rekli, da je verjetno premehka, jaz pa sem užival v spanju. 

Kmalu zatem sem vsak vikend na obisku imel prijatelje in tako smo se igrali v sobi. Prej smo vedno bili v dnevni sobi, sedaj pa ne več. Tudi moji prijatelji so mi povedali, da jim je moja soba všeč. Meni je všeč moja postelja, ko sem lahko na njej in se igram. Prej tega nisem mogel. Kako praktično je, ko imaš takšno sobo, da je vse na svojem mestu. Ker je sedaj moja soba večja, lahko rečem, da nikoli ne zgleda razmetana, ker sem tako priden, da jo sproti tudi pospravim. Od kar je nova, mi to ni težko, prej pa nisem imel veselja do pospravljanja, ker mi je bila premajhna. Ta postelja je nova in jo bom imel veliko let.