Sedaj, ko je mehčanje vode urejeno, je vse bolj čisto in mnogo manj je dela s čiščenjem

Še ne dolgo nazaj se je mehčanje vode zdelo nekaj nemogočega, saj je bil vodni kamen tako vztrajen, da sem skoraj že obupala nad tem, da se to lahko na kakršenkoli način lahko reši dolgotrajno. Potem sem pa vendarle našla malce bolj kakovostno rešitev in tako sem lahko to rešila na zelo preprost in dolgotrajen način. Sedaj se ne potrebujem kaj preveč obremenjevati s tem, da bom morala čistiti vsak konec tedna z najbolj intenzivnimi čistili, kakor običajno, saj se je to rešilo ne dolgo nazaj.

Sedaj, ko je mehčanje vode urejeno, je vse bolj čisto in mnogo manj je dela s čiščenjem

Na trenutke se mi zdi, da je bilo mehčanje vode še včeraj moja največja nočna mora, potem pa ugotovim, da je to nekaj, na kar po vsej verjetnosti ne bom več potrebovala veliko razmišljati, saj o vodnem kamnu ne več ne duha ne sluha, ker je vse tako zelo čisto. Predvsem mnogo bolj kakor še ne dolgo časa nazaj. Najbolj me je zmotilo navsezgodaj zjutraj, ko je bilo najbolj svetlo v kuhinji in sem videla na lijaku nešteto lis in vodni kamen, ob robovih, kjer ga nikogar nisem mogla več odstraniti. Takrat sem vedno najbolj razmišljala o tem, kaj lahko naredim, da bi bilo mehčanje vode nekaj, kar ne bi bilo le v pitni vodi.

Očitno sem zelo dobro razmišljala o tem, saj sem na koncu vendarle prišla do tega, kaj lahko naredim in seveda sem to naredila. Sedaj v naši vodi ni ve vodnega kamna in je mehčanje vode nekaj je narejeno, še preden odprem pipo za vodo. Tudi jutra so mnogo boljša, saj me ne motijo več lise na lijaku in je moje življenje mnogo bolj pomirjeno. Se mi zdi, da starejša kot sem bolj sem občutljiva na nečistočo in vse urejanje okoli tega. Predvsem mi je pomembno, da imam kar se da malo dela s čiščenjem in da je čisto, zato je mehčanje vode res dobrodošlo.