Kako je Izola postala naše izbrano mesto za letošnji dopust

S prijatelji smo iskali destinacijo za naše naslednje počitnice. Nismo točno vedeli kam bi šli, zato sem se odpravila na splet, da bi nekaj najdla. Naletela sem na obmorso mestece z imenom Izola, ki leži med Koprom in Piranom. Videla sem, da ponuja številne plaže, kampe in zgodovinske zanimivosti. Ker je Izola tik ob Italijanski in Hrvaški meji, se mi je zdela idealna lokacija za naše potovanje.

Povezavo do njihove spletne strani sem poslala prijateljem in vsi so bili navdušeni nad njo. Odločili smo se, da bo Izola naša naslednja destinacija. Izbrali smo manjši hotel, tik ob morju in rezervirali nekaj sob. Poletje je višek sezone, zato smo morali pohiteti, saj je bilo vse že skoraj zasedeno. Ko smo pristali na letališču, smo se vkrcali na avtobus, na katerem je bil napis Izola in že bili na poti proti njej. 

V pičli uri smo prispeli do hotela, kjer nas je pozdravilo prijazno osebje. Namestili smo se po sobah in se takoj odpravili na plažo. Sicer Izola ima dve večji plaži, na katerih so mrgoleli turisti, a nas to ni motilo. Ves dan smo se kopali v čistem jadranskem morju ter uživali na soncu. Proti večeru smo se odpravili v lokalno restvracijo, kjer smo hoteli poskusiti vse morske dobrote. Naročili smo:

  • Sardele
  • Inčune
  • Kalamare
  • Lokalno vino

Nisem mogla verjeti kako okusno je vse bilo. Zagotovili so nam, da je vse sveže in lokalno, kar smo seveda tudi občutili. Ker Izola leži tik ob morju, restavracije dobijo najbolj svežo ribo, katero sproti pripravljajo. Po dolgem in pestrem dnevu in polnimi trebuhi smo se odpravili do hotela, da bi se odpočili. Ko sem vstopila v svojo sobo, sem se odpravila na balkon, da bi ujela sončni zahod. Ko sem gledala kako se je morje obarvalo oranžno sem bila presrečna, da je Izola bila izbrana za letošnje počitnice.