Bolečine v križu in protibolečinski obliži

Že nekaj časa opažam, da me boli v spodnem delu hrbtenice. Na to nisem polagala posebne pozornosti, dokler na skupinski telovadbi nisem začutila močne bolečine in od takrat naprej mi pomagajo protibolečinski obliži. Imeli smo vajo, za katero sem vedela, da jo bom težko izvedla. Ker pa sem človek, ki nikoli noče obupati, sem vajo vseeno izvedla. Pa je nastopila bolečina in sama sem vajo delala naprej, namesto, da bi prenehala. Tisti dan je še nekako šlo, bolečina pa se je povečala naslednji dan. 

Bolečine v križu in protibolečinski obliži

Tako sem vedela, da je za to kriva točno tista vaja in ni imelo nobenega smisla, da obiščem zdravnika. Tako sem raje reševala na svoj način in prišli so mi prav protibolečinski obliži. Moram reči, da jih je enkrat domov prinesel moj mož in da sem nanje pozabila. Spomnila sem se, kako zelo je veselo razlagal, kako so ti protibolečinski obliži dobri in zato sem si rekla, da nimam kaj izgubiti, če jih uporabim. Moram priznati, da nisem ravno verjela, da mi lahko takšni protibolečinski obliži pomagajo. Nekako mi ni bilo logično, kako bi mi pomagali. 

Dala sem si jih na mesto bolečine in pri vsem delu, ki me je čakalo, pozabila nanje. Ko pa sem morala narediti gib, za katera sem vedela, da mi bo povzročil bolečino, sem se spomnila na obliž. Nisem mogla verjeti, da je bolečina izginila. Kako je to možno, sem se spraševala. Seveda sem bila presrečna, da sem končno našla rešitev za svojo bolečino. Tako sem lahko nadaljevala telovadbo, brez da bi me bilo strah, da se bo bolečina vrnila. 

Kako dobra stvar, sem povedala možu, ko je prišel domov. On pa se je samo nasmehnil in mi mi rekel, da so to res dobri protibolečinski obliži in da verjame, da mi pomagajo. Za vse obstaja rešitev, le najti jo moramo.