Mojo hčerko je zanimala optika in zdravje oči

Moja hčerka je sedaj zaključevala osmi razred osnovne šole. Potrebno se je bilo vpisati v nadaljevanje šolanja in sicer v eno izmed srednjih šol. Zanimala jo je predvsem optika in tehnične vede ter zdravje oči. Ker je bila šola za optiko locirana na drugem koncu našega bivanja, precej kilometrov stran, ni bilo možno, da bi se vsak dan vozila tja z javnim prevozom. Zato smo poiskali dijaški dom, kjer bo bivala. Seveda je bilo potreben prej vpis na program optika, kjer je morala biti sprejeta.

Kmalu je dobila rezultate in bila sprejeta v sredno šolo. Želela si je postati optik, kjer bi imela tudi lastno prodajo očal ter pregled vida. Ona je gledala na vid kot neprecenljiv del telesa. Šele, ko nam začnejo oči pešat se tega zavedamo. Še bolj pa tisti, ki mogoče zaradi bolezni ali poškodbe izgubijo vid. Premalo pazimo na svoje oči. Pomembno je tudi, da jemo veliko zelenjave. Star pregovor pravi, da je korenček dober za oči, da zajec zato tako dobro vidi. Ko zapada sneg tudi pozabimo na zdravje oči. Takrat je veliko UV žarkov, ki lahko poškodujejo našo mrežnico. Potrebno je nositi kvalitetna sončna očala. Vse to nam lahko optika pomaga, pri nasvetih, pregledu oči in izboru očal.

Ko je moja hčerka končala smer šolanja za optika, smo ji omogočili, da je odprla lastno optiko. Na začetku smo ji pomagali pri marketingu, potem pa se ja naprej znašla sama. Bila je dobra v svojem delu in njena optika je hitro prišla na dober glas. Vedno več je imela strank in pregledov. Tako je sčasoma zaposlila še eno svojo sošolko in skupaj sta se dopolnjevali v delu. Njena optika je ponujala brezplačne preglede oči, nudila nasvete, imela izbor raznovrstnih očal, tako športnih kot elegantih sončnih očal, očal za računalnik in seveda različnih okvirjev za izdelavo očal za izboljšanje vida.

Mojo hčerko je zanimala optika in zdravje oči