Sin si želi obutev Salomon

Najin petnajstletni sin je prava energijska bombica. Od malega je stalno v akciji. Zanimivo je, da ga ne zanimajo toliko računalniki in mobilni telefon kot ostale njegove vrstnike. Se pa veliko ukvarja s športom, pa naj bo to nogomet, košarka, plavanje, odbojka in še bi se našlo kaj. Obožuje prava športna oblačila in obutev.

Sin si želi obutev Salomon

Prejšnji teden je prišel v kuhinjo ko sem ravno pripravljala kosilo. Nekaj časa je hodil okoli mene in me spraševal kako sem in podobno. Takoj sem vedela, da ima nekaj za bregom, vendar sem čakala, da pride sam z besedo na dan. Nato je stišal glas in nekaj govoril, Salomon je bili vse kar sem slišala. Vprašala sem ga, če so se v šoli učili o njemu. Čudno me je pogledal in vprašal kaj mislim s tem. Povedala sem mu, da vem, da je bil Salomon svetopisemski kralj, najbolj znan po svoji modrost in da če so se tudi oni učili o njem. Nato se je glasno zasmejal in rekel, da je on mislil Salomon športne čevlje.

Ker sem prvič slišala, da obstajajo Salomon športni čevlji sva se oba nasmejala najini napaki v komunikaciji. Potem pa je le malo bolj glasno ponovil, da bi zelo rad Salomon športne čevlje, čeprav so dražji od ostalih. Ko sem videla ceno, sem ga vprašala zakaj rabi prav te, ko je v trgovini toliko drugih cenejših.

Začel mi je naštevati, da so Salomon čevlji:

  • primerni za vse pogoje
  • imajo ojačano vzdržljivost
  • stabilni
  • imajo lahko konstrukcijo
  • so nepremočljivi
  • noro udobni za nošenje…

Rekel je, da mi lahko njihove prednosti razlaga še celo uro in da on nujno rabi dobre kvalitetne športne čevlje, kar Salomon so, ker bodo edino ti primerni za vse športe s katerimi se ukvarja. Na koncu sva prišla do kompromisa, da bo on stalno spremljal ceno in me obvestil, kadar bo cena s popustom in takrat mu jih bom kupila.