Sodobni klicni center mora delovati usklajeno

Če se najprej zaustavimo pri informaciji, kaj sploh je klicni center, moramo povedati, da je to oddelek, kamo se usmerjajo klici trenutni in seveda potencialnih strank. Klicni centri se ukvarjajo z odhodnimi in dohodnimi klici. Sodobni klicni center se lahko nahaja znotraj samega podjetja ali pa se nahajajo izven podjetja, kar pomeni, da ga upravlja zunanje podjetje, ki je specializirano za klicne centre.

Strankam sodobni klicni center nudi alternativni komunikacijski kanal za takojšnjo pomoč. Veliko kupcev ima še vedno najraje direkten klic, preko katerega izve vse potrebne informacije o določenem izdelku. Velikokrat se po klicu ljudje lažje in hitreje odločijo za nakup nečesa, zato je pomembno, da je klicni center odziven in aktiven preko celotnega dne.

Sodobni klicni center mora delovati usklajeno

 

Kako delujejo sodobni klicni centri

Klicni centri se uporabljajo v različne namene. V trenutnem obdobju e-trgovin in telemarketinga je pomoč pri nakupu ključnega pomena. Dejstvo je, da kupci izdelek kupujejo na daljavo, kar pomeni, da jim ga mora nekdo tudi predstaviti. Kljub temu da so izdelki dobro predstavljeni na spletni strani, se velikokrat zgodi, da stranka potrebuje še kakšno dodatno informacijo.

Tu priskočijo na pomoč sodelavci, s katerimi sodobni klicni center omogoča popolno pomoč uporabnikom. Če je podjetje večje in ima več oddelkov, se v klicnemu centru klici razdelijo na različne kanali. Operaterji klicnih centrov stranko vežejo v tisti oddelek, kjer se najbolj spoznajo na določen izdelek in s tem nudijo optimalno rešitev za stranko.

 

Takojšnja in efektivna pomoč

Zagotovo drži dejstvo, da sodobni klicni center nudi takojšnjo pomoč stranki. Ko si stranka ogleduje izdelek in razmišlja ali je primeren za njene potrebe ali ne, se včasih pred nakupom odloči za klic v trgovino.

S pomočjo sodobnega klicnega centra se stranki lahko omogoči boljši vpogled v artikel, ki ga želi kupiti. Po klicu se stranka počuti pomirjeno in artikel brez težav kupi, saj ve, da bo domov prejela točno to, kar si je želela.