V kuhinji in kopalnici je bilo potrebno čiščenje odtoka

Doma smo v kuhinji in pa kopalnici zasledili zelo moteč in pa močan smrad. Kar hitro pa smo ugotovili, da ta smrad prihaja iz odtoka. Zato pa smo vedeli, da se je verjetno spet na ceveh odtoka nabralo nekaj vodnega kamna, ali pa so se odtoki delno zamašili, tako da se sedaj nabirajo umazanije in maščobe. Tako pa je edina rešitev za to čiščenje odtoka.

Tako pa smo za začetek poskusili z načinom, ki so ga uporabljale še moje babice. To pa je bil ta, da se v odtok nasuje sodo bikarbono ter se čez nalije kis. Nato se nekaj časa počaka, ter se vse skupaj zalije z vrelo vodo, tako da očistimo nastalo. Ta mešanica pa naj bi v ceveh odtoka stopila vse maščobe in pa morebitni vodni kamen, ter je tako odličen način za čiščenje odtoka.

V kuhinji in kopalnici je bilo potrebno čiščenje odtoka

Seveda pa to ni pomagalo vedno. V našem trenutnem primeru, je ta mešanica delovala le v kopalniškem umivalniku, vendar je bil odtok v kuhinji že preveč umazan, oziroma zamašen, da bi to pomagalo. Zato je bilo v kuhinji potrebno nekoliko boljše čiščenje odtoka. Zato smo kupili razna čistila, ki delujejo na podoben način kot mešanica sode bikarbone in kisa, vendar je nekoliko bolj kvalitetno. Tako pa smo poskusili še s tem, vendar ni pomagalo.

Za konec, pa smo vzeli kar orodje za čiščenje odtoka, ki pa je krtača na daljši kovinski vrvi, ter smo jo porinili v odtok, tako da smo očistili stene odtoka. Nato pa smo spet zalili odtok s čistilom za čiščenje odtoka, ter počakali še nekaj časa. Tako pa je bil naš problem končno le rešen, saj se smrada več ni zaznalo v kuhinji, kar pa je bil en velik oddih. V kopalnici pa smo lahko problem rešili že z sodo bikarbono in kisom, tako da tam ni bilo potrebnega toliko dela za čiščenje odtoka.