Vikendi in igranje nogometa

Pri naporni službi, sem vedel, da bom slej ko prej moral razmišljati v tej smeri, da poskrbim za rekreacijo. Ko sem začel z novo službo, mi je bilo vse novo. Hotel sem se dokazati in sem tako večina svojega časa samo delal. Leta so tekla in sedaj sem prišel v fazo, ko telo hoče počitek, sprostitev, gibanje. 

S prijatelji sem sedel na kavi, ko so mi rekli, kdaj bom končno prišel na nogomet. To so mi govorili vedno, ampak nikoli nisem šel. Čez teden sem delal, za vikende pa počival. Sedaj pa je bilo drugače, ker je moje telo zahtevalo več gibanja. Tako sem jim rekel, da bom začel igrati nogomet. Seveda so bili prepričani, da za vikend ne bom prišel. 

Vikendi in igranje nogometa

Ampak tokrat sem šel in končno začel igrati. Sedaj igram nogomet že kar nekaj časa. Čisto vsaki vikend si vzamem čas, vzamem čelje in opremo in grem na nogomet. Tako sem poskrbel za to, da se družim, ohranjam prijatelje in se počutim boljše. Najprej sem si govoril, zakaj mi to treba. Kajti, ko sem prihajal domov iz nogometa, me je vse bolelo. Danes vidim, kako sem napredoval, kako me telo ne boli več. To sem potreboval, kajti moja kondicija je bila na nuli. Če bi tako nadaljeval, bi se začele zdravstvene težave. Tako pa sem pravi čas odločil, da bom za vikende igral nogomet. 

Telo mora gibati, tega bi se morali zavedati vsi. Ni dovolj, da hodite v službo in mislite, da gibate dovolj. To ni tisto pravo gibanje. Gibanje je v naravni, na igrišču, v telovadnici …

Najdite si primeren šport, kjer boste uživali in tako vam bo telo še kako hvaležno.